Barion Pixel
  • Nincs termék a kívánságlistában.
  • Nincs termék az összehasonlításban.
  •  x 
  • Nincs termék a kosárban.

Nálunk az éjszkai pelenka este fél kilenckor kerül föl és kb reggel hétkor kerül le. Napközben elég a négy mosható, kb 4 óránkénti cserével.

Az az elfogadott nézet, hogy 3-4 óránként mindenképpen cserélni kell a pelenkát, de én gyakran még teljesen száraznak éreztem a pelenkát 3 óra után is. A legjobb ezt kitapasztalni.

Jó tudni, hogy a pelenkák minőségétől is függ, meddig bírják a terhelést. A Csimota pelenkák ilyen téren nagyon jó tulajdonsággal bírnak. Ázás nélkül átvészelik az éjszakai maratoni bevetést. A kiváló nedvszívó képességük miatt napközben is gond nélkül bírják 4 órán át.

Nagyon. Széklet esetén egy jó kakifogó papír sokat segít. Nélküle nagyon hosszadalmas és elég kellemetlen feladat eltávolítani a ragacsos anyagot a pelenkáról. Ha jó a papír, akkor csak összecsíped a csücskeit és az egészet egy mozdulattal bedobhatod a WC-be. Fontos, hogy a mérete ne legyen kisebb mint a pelenka, jól terítse be a pelust, az sem baj, ha a szélén kicsit be kell gyűrni a külső alá. Az anyaga mindenképpen lebomló legyen, de erős, nem jó ha használat közben szétszakad. Ne legyen vegyszerekkel fehérítve, mert az allergiát okozhat. A Csimota bambusz pelenkavédő papírja elég erős, hogy ha nem szennyeződik, akkor a pelenkával együtt ki lehessen mosni, és még egyszer lehet használni. A mérete a legtöbb mosható pelenkát szépen befedi és kifejezetten komfortos pihe puha tapintású.

Megoldható az is ha mosható pelenkával hosszabb rövidebb utakra kell menni a gyerekkel. Ilyenkor egy szagmentes PUL anyagból varrt pelenka tároló zsák szükségeltetik. Ha cserélni kell a pelenkát, akkor csak bedobod a zsákba és jól összehúzod a gumizsinórt a zsák száján. Sem szagot sem nedvességet nem fog kiengedni magából.

Ha esetleg nagy dolog is került a pelenkába, akkor olyan pelenkázót keress, ahol van WC is. És mindent ugyanúgy mint otthon.

A zsákból ki sem kell szedni a pelenkát, hanem egyben bedobhatod a mosógépbe, csak a zsák száját nyisd ki. A gép szépen kimossa a pelenkát és a zsákot is.

Gyakori kérdés, és nagyon sok tévhit terjed az interneten erről. Elsősorban azt ajánlom, hogy nézzük meg mit ír a gyártó a honlapján, és a termék címkéjén.

A következő leírás vonatkozik a pamut a bambusz és a PUL Csimota pelenkákra egyaránt:
Tárolás: lehet szárazon és nedvesen is. Bírja az ecetet is 10 l-be 1 dl 10%-os mehet.
Előkezelés: nem szükséges, csak a szilárd szennyeződéseket távolítsuk el.
Mosás: 60 fokon normál mosógépben pamut programmal
Mosószer: bármilyen általános mosószer vagy mosószóda. Különleges mosószereket nem igényel.
Fehérítés: alkalmanként a pamut pelenkák fehéríthetők.
Szárítás: A PUL kivételével szárítógépben szárítható, de csökkenti a pelenka élettartamát. A napon történő szárítás jobb.
Folt tisztítás: mosószappannal, marha epe szappannal vagy nátrium perkarbonáttal is lehet tisztítani. Vég szükség esetén hipós szivaccsal át lehet törölni, és amint a folt eltűnik de legfeljebb 2-3 perc után alaposan ki kell öblíteni.

A Csimota Pelenkákat úgy terveztük meg, hogy a lehető legegyszerűbben a legkevesebb munkával lehessen őket használni.

A módszerem, amit a három gyermekem pelenkázása során kialakítottam:

Nekem a nedves tárolás vált be. Nagy vödörben sok vízzel (15 l) kevés ecettel (1,5 dl 10%-os ecet a 15 l vízhez).

A vödörbe mosóháló bélés van, amivel könnyedén ki lehet venni a vízből a pelenkákat.

Mosás: hálót felemelem, lecsöpögtetem hálóstól az egészet berakom a mosógépbe. A háló száját jól kinyitom. Így a gép az első ciklusban szépen kiforgatja a Mosógépet elindítom 1 rövid programra (nekem 15 perc) ha végez, akkor belerakom a többi mosnivalót, ha még fér a gépbe. Vagy ha nem fér, akkor indítom a 60 fokos hosszú programot.

Kiszedem a pelusokat, kiteregetem (kb 10 perc) és másnap leszedem, és minden nemű hajtogatás meg egyébb nélkül a kosárral együtt berakom a pelenkázó melletti polcra.

Amikor pelust cserélek, akkor készítem össze a tiszta pelenkát. Egy pelenka bele egy betét (ha kell) és egy papír. 2-3 mozdulat az egész. Mindez nem több, mint heti 1-1,5 órás elfoglaltság. Ezért cserébe számos előnyét élvezhetjük a mosható pelenkáknak. 

 

Keresés mobil