• Nincs termék a kívánságlistában.
  • Nincs termék az összehasonlításban.
  •  x 
  • Nincs termék a kosárban.

Milyen típusú külső pelenkák vannak?

A külső pelenkák nagyon lényeges részei a mosható pelenka rendszernek. A nedvességzárás a feladatuk, és mindezt úgy szeretnénk elérni, hogy ne legyen a gyerek popsiján egy műanyag csomagolás.

A külső pelenkákhoz a leggyakrabban gyapjút vagy PUL-t szoktunk felhasználni. Mindkét alapanyagból többféle kialakítású pelenka külső készülhet. Lehetne még Polárból és taftból is, de ezek nem terjedtek el valamiért. A régi gumibugyikat szerintem felejtsük el. Bár lehet még kapni, de nagyon egészségtelennek tartom.

 

A legelterjedtebb típusok:

Pelenka külso tipusok

Nadrág fazonú tépőzáras vagy patentos külsők. Nagyon hasonló a kinézetük, mint az eldobható pelenkáké. (Fontos különbség azonban , hogy a mosható külső pelenkáknak nincs nedvszívó képességük.)

A combszárny a pelenka combrészébe bevarrt védőgát, ami a kiszivárgást hivatott megakadályozni. 

A prefi tartó a pelenka elején és hátulján található perem, ami alá a prefold pelenka becsúsztatható.

A bepatentozható külső, olyan mint a sima nadrág fazonú, csak belül van 2-4 db patent, amihez a pelenka betétjei rögzíthetők.

prefoldessnappy

A bebujós külső a bugyipelenka mosható változata. Főleg gyapjúból készül.

A longies is bebújós külső, de nem bugyi, hanem kisnadrág fazonú.

Gyapjú külsők

 

A hibrid vagy csónakos külsők jellemzője, hogy papír nedvszívó betéttel és mosható betéttel is működnek. A nedvességzárásról a csónak gondoskodik, a plenka többi része normál (általában mintás pamut) textil anyagból készül. hybriddiaper

 

 

 

Keresés mobil