Barion Pixel
  • Nincs termék a kívánságlistában.
  • Nincs termék az összehasonlításban.
  •  x 
  • Nincs termék a kosárban.

Több szempontból is jobb a babának a mosható pelenka, mint az eldobható.
Csak kivonatosan:

  1. A mosható pelenka szellőzik, megóvja ezzel a kicsit a befülledéstől, és a fiúk heréit a magas hőmérséklettől, ami árt nekik.
  2. A csípőt ortopédiailag jótékony terpesztartásban tartja.
  3. A baba bőrét nem irritálja, mivel nem tartalmaz vegyi anyagokat. Így popsikrémekre sincs szükség.

A mosható pelenka bőrbarát tulajdonságairól itt olvashatunk részletesen.

Valójában  nemhogy nem árt, de kifejezetten hasznos.

Sokan aggódnak amiatt, hogy a gyermekük nem mászik már 5 hónaposan, mint a szomszéd kisfia. Azonban a túl korai erőltetése a különböző mozgásfajtáknak inkább árt, mint használ. (pl korai ültetés, vagy járás) A gyermeknek előbb meg kell erősödnie, és csak azután kell kúszni mászni, átfordulni, ülni, járni tanulni. Hagyjunk elegendő teret a mozgásra (játszószőnyeg, vagy tágas járóka), ahol szabadon próbálkozhat, és meg fog tanulni mindent idejében. Ortopéd szempontból pedig nagyon is ajánlott a mosható pelenka
"A csípőízület kialakulásának feltétele, hogy meglegyen a combcsont gömbölyű feje. A helyes fejlődés a gyermekek széles pelenkázásával segíthető elő. Ezért tudatosítani kell, hogy a megfelelő pelenkázás a helyes fejlődés alapja. A csípőízületek helytelen kifejlődése - néhány tanulmány szerint a 30-40. évben bekövetkezett idő előtti ízületi kopással függhet össze."
A saját gyermekeimet rendre mosható pelenkában vittem ortopédiai vizsgálatra. Kíváncsi voltam, mi a véleménye a szakorvosnak róla. Egyetlen egyszer sem szóltak miatta.

Szerintem sokkal.

De természetesen ez attól is függ, milyen és mennyi pelenkát vásárolunk akár a mosható pelenkából, akár az eldobhatóból. Ha valakinek nagyon kevés pénze van, akkor tetra pelenkával és minimális számú külsővel már 15 000 Ft beruházással is nekifoghat a mosható pelenkázásnak, és akkor már csak a mosás költségei vannak,

Igen higiénikus. Legalábbis semmivel sem rosszabb, mint a játszótér vagy a tömegközlekedés, vagy bármi amivel a baba első éveiben találkozni fog. A pelenkákat minden használat után többféle fertőtlenítő hatásnak tesszük ki. Egyik vagy másik önmagában lehet nem is volna elég, de összeadva biztosan az. Kezdetnek ecetes vízben áztatjuk, vagy aki a száraz tárolás mellett dönt, az kiöblíti őket. Aztán 60 fokos mosószeres vízben mossuk, majd teljesen kiszárítjuk jó esetben napon, de a szárítógépben, radiátoron szárítás is elég hatékony. Mi az ami ezt el bírja viselni? Ráadásul ugye a pelenkát nem eszi meg a gyermek (mint pl a homokot a játszótéren) csak a fenekére tesszük. Sokan aggódnak a széklet miatt. Hova kerül, és hogyan? Nos én egy jó nagy méretű pelenkavédő papírt szoktam ajánlani, amivel az egész a WC-be dobható. Ez a legtisztább és laggyorsabb megoldás erre a problémára.

Keresés mobil