Csimota Pelenka

Keresés


Részletes keresés

A kosár tartalma

0 Products - 0,0 Ft
Go to cart

GYIK

Tájékoztató

Kedves vásárlóink!

webáruházunkon az iskolakezdés és szabadságolások miatt a kiszállítás hosszabb időt vesz majd igénybe!  

Ezen idő alatt a termékeinket megrendelhetik, de kiszállítani csak 5-10 napos határidővel tudjuk.
További kérdéssel forduljanak ügyfélszolgálatunkhoz:
info@csimotapelenka.hu vagy info@textilpelusvilag.hu e-mail címeken

Kérjük szíves türelmüket, és megértésüket! Köszönjük!

Mennyivel olcsóbb a mosható pelenka, mint az eldobható?

Szerintem sokkal. De természetesen ez attól is függ, milyen és mennyi pelenkát vásárolunk akár a mosható pelenkából, akár az eldobhatóból. Ha valakinek nagyon kevés pénze van, akkor tetra pelenkával és minimális számú külsővel már 15 000 Ft beruházással is nekifoghat a mosható pelenkázásnak, és akkor már csak a mosás költségei vannak,

ami átlagos mosógépet, és középkategóriás mosószert feltételezve 150-250 Ft mosásonként. Heti 3-500 Ft-os költséget jelent. Éves szinten nem több mint 30 000 Ft-ot költünk a mosással járó költségekre amiben benne van a mosógép amortizációja a víz a villany a mosószer és az öblítőszernek használt ecet is. Természetesen nem ez az általános. Az általános inkább a 80 000 Ft körüli pelenkacsomag. De még ezzel is a szobatisztaságig tartó 2,5 3 év alatt 150 000-170 000 Ft-ot költünk a mosható pelenkázásra szemben az eldobható pelenka 250-350 000 Ft-os költségével. (pelenka, popstitörlők, popsikenőcs és a szemétszállítás költségei)

Ha pedig jó minőségű tartós pelenkát vásárolunk, azt még el tudjuk adni (sokan vásárolnak szívesen használt pelenkát) vagy a kistestvérnél tudjuk használni, ezáltal a 2. gyermek pelenkázási költségei a szobatisztaságig csak negyedébe fognak kerülni, mint az eldobhatóval.

Én mindhárom gyermekemnél ugyanazt a pelenkakészletet használtam. A három gyermek le is amortizálta őket, de nem kellett újakat vásárolnom hozzá. Így nagyon gazdaságosan tudtam a 3 gyermeket pelenkázni. Az eldobható közel 1 millió Ft-os költségeihez képest a családi kassza mindössze 300 000 Ft-ot adott ki a 3 gyermek pelenkázására.

Joomla Extensions
Joomla Extensions